Opdatering!

Nedenfor er beskrevet et værktøj jeg lavede for en del år siden. Det ligger der stadig, men nu om dage har jeg lavet et nyt webbaseret værktøj. Det er stadig gratis, og kan findes her: www.testpairs.dk

Capture.PNG

Hvad

Test Pairs er et værktøj jeg har lavet til at udarbejde parvis testscenarier. Parvis test er den testdesignteknik man kan bruge når man har mange parametre med mange mulige værdier. Den situation er problematisk fordi det er nødvendigt med mange testcases for at teste alle kombinationer. Erfaringer fra mange tidligere projekter viser at langt de fleste defekter kun afhænger af to parametre, og det udnytter parvis test.

Teknikken går ud på, at kun teste alle parvise kombinationer af værdier. Det er dog ikke en triviel opgave at finde kombinationerne i så få test cases som muligt, og det er her Test Pairs kan benyttes. 

Hvor

TestPairs kan downloades via linket nedenfor.

Din computer skal køre Windows 7 eller nyere for at TestPairs virker.

Download (1,1 MB)

SHA1: c31fc9b429a614eacd8f80e7b7770d4712aeec5a

Hvis du bruger nyere versioner af windows får du måske en meddelelse om at softwaren er usikker. Det skyldes at den er signeret med et gammelt certifikat. Jeg får det snart rettet, men indtil videre kan du roligt bruge softwaren alligevel.

Hvis du vil have en mail når jeg opdaterer programmet, så send en e-mail til hanshenrikolesen@gmail.com.  Jeg behandler selvfølgelig din mailadresse pænt.